Welcome to my blog,
if you want,
you can have one also.
Enjoy!
Image Alt

Isabelle's Mingle-mangle

DIY: Под открито небе в детската стая

Огледайте дома си за подходящи материали за следващите стъпки.

Списък и към него идеи с какво можете да замените, за да не поръчвате:

  • филц – нужен ни е за основата на облачетата. Добър вариант е да бъде твърд и плътен. Ако нямате филц, ползвайте картон, кутия за обувки, пластмасова папка, стара възглавница, захабена кърпа за баня.
  • прежда – за помпоните за нашите меки облачета. Ако решите да поръчвате, можете да изберете гранчета в различен нюанс на бялото. Така ще постигнете нежно преливане в крайната визия, защото художникът в небесата не е създал нито един захарен памух само в един цвят. Вместо прежда, можете да нарежете стари дънки на тънки ленти или да ползвате хартия. Някои арт магазини предлагат и готови помпони, стига цената да ви устройства.
  • обръч – с него ще пресъздадем Слънцето. Аз ползвам този, може да се поръча онлайн, а като алтернатива – изрежете кръг от картон или кутия за обувки. Или пък пропуснете и вместо това се снабдете със следващия материал от списъка.
  • плат – за да изгрее нашето Слънце. Намерих жълт сатен у дома. Вие можете да изрежете два кръга от различни тип платове и ако имате боички, за децата ще е огромно удоволствие да го боядисат. Пропуснах умишлено тази стъпка с моите, защото докато аз работех, през повечето време те имаха уроци, а и бързах, за да си реализирам снимката за фотопроекта. Не бих могла да се похваля и с търпение към цапациниците точно в момент, в който съм пуснала корени в кухнята.
  • ножици, конец и игла – вярвам, че са налични във всяко домакинство.
  • канап – с него ще закачим декорациите. В ателието имам няколко кълбета, но в онзи ден вкъщи нямаше нито едно. Ако и у вас липсва канап, можете да го замените с корда, въже, бижутерска тел, обикновен конец, нарязани ленти от стари дънки или тениски на половинките ви.
  • лепило – ще го ползваме за залепване на елементите. Без значение дали имате силиконов пистолет, аз ползвам такъв, секундно или универсално лепило, единствено хартиеното няма да ни свърши работа. Ако нямате нищо от изброеното, тогава забъркайте си сами лепило от чаша брашно, чаша и половина вода, 1/3 чаша захар и лъжичка оцет. Продуктите се смесват в загрята тенджера на бавен огън, като бъркате постоянно, за да се се образува хомогенна смес. Оцетът добавяте накрая, докато сместта се сгъсти. Когато лепилото изсъхне, можете да го съхраните в хладилник.

И така, вече сте направили неизброим брой помпони заедно с децата. Задължително с децата, защото те много, много се забавляват да пипат материалите и да въртят около пръстчетата си слой след слой, докато се оформи бъдещият помпон. Вж зимната работилница в ателието, когато правихме снежни човеци от помпони.

Помолете децата да оформят облачета в различни размери. Колкото по-къдрави и асиметрични, толкова по-пухести облачета ще си имате. Нарочно избрахме розов филц, за да покажа, че не е беля ако нямате материали в бяло. Просто помпоните ще слепим така че да не се вижда нито милимунда от основата.

Подберете помпоните – може би в различни нюанси на бялото или пък не, както сте решили, но ще бъде приятно за окото ако сте направили различни по размер топки.

Имате ли коте? Заделете помпон и за него! Моят пазач не се отдели от чантата с помпоните и настоятелно ми подаваше сигнали, че ме очаква да му подхвърля ако не всичките, то поне почти всичките.

Готови ли сте да лепим?

Comment