Welcome to my blog,
if you want,
you can have one also.
Enjoy!
Image Alt

Isabelle's Mingle-mangle

Rawlly, когато умееш да обичаш

В деня на всемирната любов, подскачащите сърчица, мечета и рози, годежни пръстени и още признания, в които участват сладникави думи, какво ще кажете ако вместо всичко това, си подарим Rawlly? Закъснях с тази публикация и въпреки огромното ми желание да ѝ дам възможност за изява преди 14 февруари, ви мотивирам този път да направите нещо различно за себе си и половинките си. Обещавам ви, че сред близките ви ще плъзне слух колко сте били оригинални и какъв добър вкус имате, при това не само в избора ви на партньор.

И докато ви въвеждам в света на Rawlly с помощта на фотографията, ще ви запозная и с Веси, която влага онази обич и светлина в шоколодовите изкушения, каквато бихте искали да изживеете с любимите си. Нека ви разкажа…

"... истински сурови десерти..."

Изи: Какво е Rawlly style?

Веси: Истински сурови десерти. Активирани сурови ядки и семена, сушени плодове без добавени захари, без рафинирани продукти, без агар-агар. За сметка на това – с истински суров шоколад, който ние си приготвяме. Рецептите и декорациите са изцяло авторски.

Изи: Веси, ти си човекът-оркестър и диригент-майстор едновременно. С какъв заряд започва ден като днешния, в който те хващам да приготвяш десертите, да декорираш тортите и едновременно с това да бъдеш зад витрината, за да ги предлагаш на клиентите?

Веси: Велико е усещането! Да приготвиш, завършиш и предадеш един десерт. Да пожелаеш весел празник, приятно хапване, сладък ден. И когато завърши един такъв цикъл, презареждам за следващ. Хората и тяхната благодарност са моя заряд. Винаги съм искала да радвам. Търсила съм как и на този етап Rawlly е моята сладка сцена, моят сладък инструмент. Интересното е как завършва един такъв ден – с очи, преплетени на панделка и смесени разговори в главата… И, разбира се, превключване към режим майка и съпруга…

Изи: Жонглирането на семейните отговорности и отглеждането на Rawlly крие ли предизвикателства, изненади, неудобства? Утъпкан ли е вече този път или си от хората, които обичат да експериментират с нови неща?

Веси: Води до много компромиси, повече вина, понякога и тъга. На този етап прекарвам повече време в Rawlly, отколкото вкъщи със семейството ми. Благодарна съм на всички близки и най-вече съпруга ми за цялата подкрепа и себеотдаване. Експериментираме, работя много през нощта, наваксвам, лишавам се от лично време. Но това е мой избор. И го приемам с всички неудобства.

Изи: Да, подкрепата от партньора и семейството може да е всичко. Децата ви израснаха пред очите ни в Rawlly. Какво би казала днес на Веси, на онази Веси, която тепърва поема по този път?

Веси: Онази Веси нямаше представа какво ѝ се случва – стартиране на нещо съвсем ново за пазара; две поредни бременности, кърмене и едновременно активна работа. Учеше се и се спасяваше на момента. Бих я посъветвала да вярва повече в себе си, да не се изцежда прекалено, да постави граници. Въпреки всичко, съм благодарна. И всяка ситуация трупам като актив към собственото си израстване.

"... изцяло от чисти съставки и без допълнителна термична обработка..."

Изи: Каква е мечтата ти за Rawlly?
Веси: Да го има, да сме нужни на хората. Само така ще се развива и съществува.

Изи: Опитвала съм всичко, което приготвяш, имам си любими изкушения. Интересно ми е как формираш естетическите и вкусовите качества на десертите и тортите.

Веси: Основната ми идея е да предложа десерт, който да докосне и масовия вкус. Да донесе сладост и на най-големият скептик. Но да бъде приготвен изцяло от чисти съставки и без допълнителна термична обработка. Не използвам специфични подправки. Обичам детайлите, важно ми е да е красиво. И сладостта, и красотата носят удоволствие. С няколко думи – не желая суровата торта или десерт да бъдат компромис.

Изи: Имало ли е подобни скептици или моменти, в които си се чувствала разколебана?
Веси: О, имало е, има и ще има. Много се наранявам в тези ситуации. Нямам за цел просто да продам нещо. Искам да бъда полезна на хората, да преживеят вкусен празник или ден. Много внимавам с етикетите, прекалената възхвала, излишните епитети. Приканвам всеки да опита, види, разкаже какво правим и да направи своя избор. Не да купи, защото е модерно, или супер фръц за стори.

Comment